Sentir una certa dignitat en calma després de dir sí quan vull dir sí i no quan vull dir no, m’ha costat i em costa perquè cada situació és nova i, de nou, m’interpel·la a ser o no ser. Però, darrerament, quan ensopego o se’m cola quelcom que no volia, em redreço amb més tendresa i paciència activa. No m’enfado tant. No culpo als altres de no haver sabut posar un límit abans i no haver fet el que realment volia per aquesta infinita necessitat d’estimar i ser estimada que massa sovint confonem amb sotmetre’ns, aguantar, callar, negar, obviar.

Aquest dissabte a les 20 hores, farem un concert a l’ermita de Sant Salvador del Coll de l’Aguda. Un lloc de trobada amb un mateix i amb els altres, un calze, una matriu on m’he gestat durant molts anys sense saber-ho i darrerament m’he donat a llum en forma de llibre-disc. En aquest ventre romànic de la Segarra, he construït la meva veu en relació a l’espai i la seva ressonància. He anat polint el meu instrument de comunicació amb el desig de possibilitar vincles de qualitat amb els altres, amb la terra i en el patrimoni.

Tots els productors que acompanyen Iter Luminis i es visibilitzen orientant aquest camí -la cervesa de la Fundació Casa Dalmases, el vi de la cooperativa L’Olivera, l’oli Peccatum7, les melmelades de Cal Senzill, les llànties de Sant Benet de Montserrat, la cera pura d’abella Vita Levis i les bosses de la Fundació Ared– ofereixen gratuïtament el seu producte perquè, tot el que es recapti a través d’ell, ajudi a la reconstrucció de l’ermita que la família Oliva va retornar al poble.

També col·laboraran amb Salvem Sant Salvador! els embotits de l’Antiga Casa Magí, el pa de Cal Miramunt, una part de la venda del llibre-disc Iter Luminis, un camí orientat i les entrades pel concert, la il·luminació exterior de LEDS C-4 de l’ermita, el generador del RR, la participació de les persones que fan l’ajuntament, la parròquia de Torà i l’APACT.

També els habitants del poble de Torà i els del món sencer poden fer les seves aportacions al compte de la parròquia de Torà (ES81 0049 6334 2920 1000 2695).

Gràcies als veïns de l’Aguda per donar sentit a la vida compartint: Ramon, Carmina, Dolors, Marta, Fermí, Magí, Jordi, Ferran, Sandra, Josep, Encarna, Jordi- toro, Joan, Xavi

Aquest un concert molt desitjat, exposat… el nostre és un cant compromès amb uns valors i amb els qui ho han fet possible amb la seva participació.

És un concert per donar gràcies a la vida, a la possibilitat de la qualitat de les persones, al territori, a la identitat universal i catalana.

Tot el que hem fet al voltant de l’ermita, tot o res del que esdevingui, ha començat per iniciativa del poble. Ens hem arremangat i ens hem apoderat de dignitat per convidar als estaments que representen l’estructura social (l’ajuntament i la parròquia), a fer el perquè de la seva raó de ser: servir al poble en forma i contingut.

Aquest és per a mi un referent d’Amor i Llibertat, de país, de comunitat. Aquell que, començant per un mateix, per la pròpia autodeterminació, accepta i actua inspirat pel gran repte de la humanitat: la comunitat.

 

Home salvat en poble (Salvador Espriu). Salvem Sant Salvador, salvem-nos. Perquè seràs creat sense tu però seràs salvat sense tu (Sant Agustí).

Tots aquells que no vindreu a compartir aquesta festa de gratitud, hi sereu potencialment en el meu desig d’un món millor. Un món que sap, com deia Llull, que la vida Viva és aquella que mira les coses tal com son i s’arremanga creativament i activament en bé de tots. Tot i que Ser un mateix no és gens fàcil perquè som en relació.