Des de Barcelona a Sant Jaume de Frontanyà.

Aquest dissabte 5 d’agost al monestir de Sant Jaume de Frontanyà a la presentació del llibre-disc iter Luminis” parlarem i cantarem de la mística i la revolta, de la veritable autoderterminació.

El nostre treball amb Iter Luminis, representa el meu desig compromès amb una catalanitat, inclusiva de la diversitat, amb la necessitat de ser persona i que passa ineludiblement per l’exercici de l’autodeterminació a les urnes i que va molt més enllà de posicionar Catalunya en relació a l’Estat Espanyol. Ve de Llull quan diu “Durant 45 anys he intentat moure l’església i els prínceps cristians a actuar pel bé públic, ara sóc vell i pobre, però continuaré en el mateix propòsit fins a la mort”. Ve de Pau Casals quan s’enorgulleix de tenir el primer parlament reunit a les aleshores terres catalanes per parlar de pau en contra de les forces financeres que controlen la política i destinen dels diners al principal negoci mundial, la guerra.

[….] Un referèndum ha de servir per autodeterminar-se i, per tant, ha d’anar molt més enllà de posicionar el país sobre la seva relació amb l’Estat, ha de comportar, necessàriament, escoltar els clams existents de la pobresa, les desigualtats i les necessitats d’un país trencat no per la voluntat de votar sobre la independència sinó pels privilegis i la desigualtat. […] I tots els ajuntaments possibles, des de Barcelona fins a Sant Jaume de Frontanyà, amb les seves alcaldesses i els seus alcaldes al capdavant, han de demostrar el seu compromís amb la democràcia començant des de ja els preparatius necessaris per poder votar. Això ja és urgent i imprescindible, i aquí tampoc hi caben excuses possibles. […] Només la mobilització popular conquerirà el referèndum. Només la mobilització popular pot situar el país en la tensió necessària per a la recuperació de les sobiranies que ens permetin fer front als reptes que el nostre poble planteja avui. Perquè la sobirania nacional, sense contingut social, ecològic i de gènere, és un continent buit.

Anna Gabriel. Diputada de la CUP (Fragment. El Punt, 16 juliol 2017)

Be Sociable, Share!

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: