Catalanes, Cecilia ha vuelto. Avui fa 69 anys va néixer la dona que va fer cançons que invocaven un món Real Poètic i denunciaven l’abús i la injustícia. Va ser censurada pel règim constantment i van prohibir l’enregistrament de moltes de les seves cançons.

[Vídeo] «Mi querida España/Europa». Interpretació de Lídia Pujol de la cançó «Mi querida España» (versión no censurada) de Cecilia.  

Cecilia (11 d’octubre de 1948 – 2 d’agost de 1976), fou una cantautora espanyola. Va aconseguir una gran popularitat a Espanya durant la dècada de 1970 amb èxits caracteritzats per l’existencialisme i per un feminisme molt avançat en l’Espanya del seu temps, però la seva carrera acabà precipitadament als 27 anys a causa d’un accident de trànsit quan era al cim de la seva fama. Durant el franquisme les lletres de Cecilia van ser objecte de la censura. Algunes de les seves lletres van haver-se de canviar, certes cançons van quedar fora dels seus àlbums i diverses portades van haver de ser redissenyades. Va haver-se de modificar la cançó «Mi querida España» per esborrar-ne les referències a les dues espanyes de la Guerra Civil («Esta España viva, Esta España muerta»; «Esta España blanca, Esta España negra»).