Iter Luminis: Un camí orientat (2017)

Iter Luminis. Un camí orientat (Satélite K, 2017) és un doble disc que vol deixar constància de tot el camí musical, artístic i experiencial fet per Lídia Pujol en els darrers set anys. L’expressió musical i poètica que interpreta vol ser un vincle entre el passat i la contemporaneïtat que projecta un futur compromès amb uns valors universals.

Després de recórrer desenes d’espais sagrats d’arreu de Catalunya amb una mateixa orientació, representar artísticament el desig de la qualitat humana amb la implicació de la gent del territori, Lidia Pujol presenta el doble-disc Iter Luminis. Un camí orientat,  que es publica juntament amb un llibre-disc que deixa constància de les experiències viscudes en aquest camí de llum (Iter Luminis) durant els darrers 7 anys (2010-2017) i que han suposat la construcció d’una consciència personal en tres etapes simbòliques: La Cerimònia de la Llum, la revelació de la possibilitat de la diversitat en comunió (CD1), Camí d’Identitat, la retrobada amb les pròpies arrels (descàrrega digital inclosa al llibre-disc) i Treballs i Plaers d’Amor, l’orientació compartida (CD2).

El doble disc conté La Cerimònia de la Llum amb 11 músics i Treballs i Plaers i d’Amor que representa l’espectacle viscut amb la participació de professionals i persones no professionals formades en aquest camí. El llibre-disc documenta aquest camí amb fotografia, il·lustració, paraula i música.

Dos singles per presentar la varitat del treball:  

Polorum regina. Iter Lumins – Treballs i Plaers d’Amor (CD2)

Aquesta magnífica peça del Llibre vermell de Montserrat vol acollir la infinita necessitat d’estimar i ser estimats que tots tenim. Mohamed Ayoub a la veu i Mohamed Soulimane, membres de l’Orquestra Àrab de Barcelona al violí acompanyen aquest pelegrinatge musical en la sempre necessària lluita contra el que ens separa. La participació d’El Cor de Vallferosa implica l’encontre entre professionals de la música i afeccionats, manifestant que hi ha quelcom més important que l’especialització. La guitarra universal del Pau Figueres i la terra tota, del contrabaix del Miquel Àngel Cordero ens donen l’espai infinit on competir esdevé absurd.  

País Petit de Lluís Llach. Iter Lumins – Treballs i Plaers d’Amor (CD2)

L’interès per versionar aquesta peça universal i ja tan versionada, ha estat la de despullar-la de tot artifici per cercar de mostrar el més essencial. La vulnerabilitat que a tots ens fa petits. El país més petit que habito és el meu cos. El violí i el llaüt musulmans que acompanya al contrabaix i a la veu, fan que el meu país esdevingui infinit.