Ple en la conferència de Teresa Forcades a Cabra

Cabra-Teresa-Forcades-8-2-13

La germana de la congregació de Sant Benet, Teresa Forcades i Vila, va omplir de gom a gom la sala del Sindicat de Cabra en la conferència que va oferir el diumenge a la tarda i que va ser organitzada de manera conjunta entre el Consell Parroquial i l’Ajuntament de Cabra. Segons l’organització, hi van assistir al voltant de tres-centes persones.

La xerrada es va dur a terme a partir de 2/4 de 5 de la tarda. Teresa Forcades i Vila va basar el seu parlament en tres parts ben diferenciades. En la primera, va parlar de l’actual sistema de Benestar Social, que està en perill i es qüestionava si és sostenible en la situació actual de crisi i, sobretot, si és sostenible en el futur. Drets com el de l’habitatge no es donen, l’augment dels desnonaments, retallades en la sanitat i, sobretot, els problemes que hi pot haver en les jubilacions i en el retardament de l’edat de jubilació. En la segona, va parlar sobre un aspecte més religiós: enguany és l’any de la fe i va preguntar, doncs, si amb fe n’hi ha prou i quines coses haurien de canviar en l’Església actual per tal d’adaptar-se a la societat actual. I la tercera va anar sobre el dret a decidir dels catalans, sobre el present i el futur social i polític dels catalans, un dret amb què la ponent està completament a favor i va argumentar-ne els motius, com que “un poble té molt a dir sobre el seu futur”.

Teresa Forcades va arribar a Cabra al matí, va assistir a la missa dominical, va signar en el Llibre d’honor de l’Ajuntament, va signar llibres seus i va dinar en un establiment de la localitat.

.

Teresa Forcades, et podem votar a tu?

.

Teresa Forcades explica el perquè del llibre «On son els meus diners Sr. Artur Mas» de Cafèambllet

.

Teresa Forcades: «No es tracta de que aparegui el polític honest, el sistema ha de canviar.»

«El que podria ser és que aparegués un polític honest que digués:voteu-me a mi, i quan arribes al poder dissolgués el parlament i obrís un període constituent.»

 

Vídeo de la conferència sencera: