Vull explicar-vos una altra aventura que s’acosta:

Com bé sabeu, Teresa Forcades és per mi, com per moltíssimes persones, un referent de compromís, coratge, amor i llibertat. El seu darrer llibre Converses amb Teresa Forcades, ja demana la seva cinquena edició i és el llibre més venut de fa quatre setmanes a les nostres llibreries. En aquest llibre Teresa, va parlar per primer cop de la seva experiència a Veneçuela i del seu parer vers la política de canvi de Hugo Chávez. Aquestes declaracions han generat molta controvèrsia fins i tot entre les persones que combreguen amb el seu parer en molts i diversos àmbits. Arran d’aquests fets, Teresa va rebre una trucada, que vaig poder presenciar ja que em trobava realitzant un curs amb ella al Monestir, d’una ministra de Chávez, en la que agraïa el coratge de la monja amb les seves declaracions, donat que mostrar-se favorable a la política de canvi del president veneçolà sempre porta rebuig i crítica.

Amics, la Teresa se’n va a unes jornades sobre espiritualitat i política a Veneçuela, i ha estat convidada a un encontre personal amb el president Chávez. És per això que un equip de tres persones, una càmera Eva Alimón, una productora Laura Rubio i jo mateixa, anem a fer un seguiment per donar testimoni directe i sense cap filtre d’aquesta experiència. És possible una altre manera de fer les coses que aquest aberrant neocapitalisme que ens ha dut a deixar de ser persones?

Hem inaugurat aquest blog en el que penjarem petits vídeos, comentaris i fotografies de l’aventura. Tenim previst, si el material i els resultats ho incentiven, fer un documental amb guió de la periodista Elisenda Roca, el suport del realitzador Paulí Subirà i tot produït per Josep Pintó i Patrícia Miralles del Monegal de Sant Llorenç de Morunys, el poble de la Vall de Lord, a les muntanyes de Port del Compte que va donar a néixer la Cerimònia de la Llum. El mateix Josep va ser qui fa dos anys i mig em va enviar un correu amb un link i tres paraules Mira’t aquesta dona. Era Teresa Forcades. Us convido també a vosaltres a «mirar-la plegats» per fer-nos càrrec tots i cada un de nosaltres de la gran responsabilitat que tenim en aquest moments de canvi per fer d’aquest món quelcom millor.

Si voleu fer els vostres comentaris, suggeriments , preguntes, els afegirem a la nostre fulla de ruta i segur que inspiraran aquesta aventura, que té com a fita buscar nous camins que humanitzin la humanitat. Marxem el dia 15 i tornem el 22. Desitgeu-nos bon viatge. Seguim!