Els ponents veuen la sanitat de Catalunya a mercè d’una cúpula de poderosos i critiquen les polítiques de retallades

Dijous, 11 d’octubre del 2012.
CLARA ORTIZ / Barcelona.
.
.

Un miler de persones han anat avui a l’acte «El negoci de la sanitat» organitzat per Revolta- Global- Esquerra Anticapitalista, per escoltar la metge, teòloga i monja de Montserrat Teresa Forcades, coneguda principalment per les seves declaracions en contra de la vacunació per la grip AMarta Sibina i Albano Dante de la revista «Cafè amb llet» i l’activista i investigadora Esther Vivas. Els ponents van voler destapar les manipulacions a la sanitat pública i fer una crida als perills que suposa barrejar la sanitat amb els interessos dels poderosos, davant un ambient que una de les ponents, Marta Sibina, va definir de poder popular, és a dir davant el poble, que és qui ha de tenir el poder.

Centenars de persones ja feien cua una hora abans de l’inici de la xerrada a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants, però com que molta gent no hi cabia, la monja Teresa Forcades va animar els presents a improvisar un escenari a la Plaça Bonet i Muixí de Sants.

Forcades va exposar les desigualtats que existeixen en la cobertura sanitària mundial,  ja que un 90% dels recursos sanitaris s’inverteixen en malalties que afecten només el 10% de la població que equivalen a aquelles que generen negoci, com la impotència masculina, l’obesitat o l’insomni. Mentre que la malària, la tuberculosi o el chagas només representa un 10% dels recursos destinats a la investigació.

PRESSUPOSTOS SENSE JUSTIFICAR

El director de la revista Cafè amb llet, Albano Dante, juntament amb l’editora d’aquesta, Marta Sibina, van coincidir amb Forcades a expressar que el principal problema de la sanitat catalana és que més de la meitat de l’activitat correspon a centres concertats, la despesa dels quals escapa del coneixement del Parlament, de CatSalut, dels ajuntaments i de la Intervenció general de comptes. Dante i Sibina són els responsables de destapar una presumpta trama de corrupció a la sanitat pública catalana mitjançant el vídeo «El robatori més gran de la història de Catalunya«, pel qual van ser jutjats el  27 de setembre, per atemptar contra l’honor del president del Parc de Salut de Barcelona i assessor de Presidència, Josep Maria Via Redons.

PREGUNTES EN L’AIRE

En aquest vídeo els editors de la revista Cafè amb Llet expressen el seu desconcert al descobrir que la Corporació de Salut Selva Maresme rep 100 milions d’euros públics cada any, però no justifica algunes partides com segons els pressupostos del 2010, els 82.000 euros de protocol, els 232.000 euros en estudis i dictàmens o els 459.000 euros en despeses diverses. En el vídeo, la revista Cafè amb llet també critica una infinitat d’empresaris que s’han enriquit gràcies a la sanitat pública, com és el cas de Ramon Bagó, un exalt càrrec convergent, que segons la revista ha adjudicat a les seves empreses privades alimentàries, desenes de milions d’euros. Així els parlamentaris van criticar el malbaratament en la sanitat pública que ha propiciat les polítiques de retallades.

.

Los ponentes ven la sanidad de Catalunya a merced de una cúpula de poderosos y critican las políticas de recortes

 

Jueves, 11 de octubre del 2012
CLARA ORTIZ / Barcelona.

Este miércoles un millar de personas acudieron al acto «El negocio de la sanidad» organizado en Barcelona por Revolta-Global-Esquerra Anticapitalista, para escuchar a la médico, teóloga y monja de Montserrat, Teresa Forcades, conocida principalmente por sus declaracions en contra de la vacunación por la gripe A, a Marta Sibina y Albano Dante de la revista «Cafè amb llet» y a la activista e investigadora Esther Vivas. Los ponentes quisieron destapar las manipulaciones en la sanidad pública y hacer un llamamiento a los peligros que supone mezclar la sanidad con los intereses de los poderosos, ante un ambiente que una de las ponentes, Marta Sibina, definió de poder popular, es decir ante el pueblo.

Centenares de personas ya hacían cola una hora antes del inicio de la charla en la sala de actos de las Cotxeres de Sants, pero como mucha gente no cabía, la monja Teresa Forcades animó a los presentes a improvisar un escenario en la Plaça Bonet i Muixí de Sants.

Forcades expuso las desigualdades que existen en la cobertura sanitaria mundial,  ya que un 90% de los recursos sanitarios se invierten en enfermedades que afectan sólo al 10% de la población que equivalen a aquéllas que generan negocio, como la impotencia masculina, la obesidad o el insomnio. Mientras que la malaria, la tuberculosis o el chagas sólo representa un 10% de los recursos destinados a la investigación.

PRESUPUESTOS SIN JUSTIFICAR

El director de la revista ‘Cafè amb llet’, Albano Dante, junto con la editora de la misma, Marta Sibina, coincidieron con Forcades en expresar que el principal problema de la sanidad catalana es que más de la mitad de la actividad corresponde a centros concertados, cuyo gasto escapa del conocimiento del Parlament, de CatSalut, de losayuntamientos y de la intervención general de cuentas. Dante y Sibina son los responsables de destapar una presunta trama de corrupción en la sanidad pública catalana mediante el vídeo «El mayor robo de la historia de Catalunya«, por el que fueron juzgados el pasado 27 de septiembre, por supuesto atentado contra el honor del presidente del Parc de Salut de Barcelona y asesor de Presidència, Josep Maria Via Redons.

.