És molt senzill. Estic profundament convençuda que tots, tinguem l’edat que tinguem, hem d’anar a una escola d’Amor.

179754_10151465303877286_1421082940_n

Faig servir la vida per anar descobrint què és i què no és amor, atenent tant com puc a cada reacció perquè, tal com indica la paraula, és una acció vinculada a l’acció d’un altre i, de vegades, massa, no sóc lliurement jo qui hi està darrere: Vull fer el bé i faig el mal que no voldria, com també diu Llull. Trencar la cadena causal i tenir una resposta inèdita i no reactiva ho és tot, i és la feina “ben feta” que canta el poeta Verdaguer: Poeta i fangador sóc, i en tot faig feina tan neta que fango com un poeta i escric com un fangador.

Quan estic atenta, sovint tinc vergonya de mi mateixa i això crec que és un bon senyal: que no m’agradin segons quines actituds de mi, que la vergonya m’encoratgi a transformar-les al meu gust, és un treball d’Amor que em dignifica.

Jo volia dir-vos que ser persona, Avui i Sempre, és la voluntat de portar a la pràctica uns principis, caminar redreçant-nos a cada ensopegada en el camí cap a allò que ens inspira. Però, què ens inspira? Diem amor i llibertat a tantes coses que, si ens hi paréssim un moment i penséssim amb el cor, ens adonaríem radicalment que no ho són. Podem haver estudiat carreres, tenir càtedres, ser experts, especialistes, però no sabem què és l’Amor, no sabem què és la vida…

Vull ser breu i em costa tant… Fa uns dies parlava amb una amiga de les tantíssimes coses que voldria donar a entendre en un dels meus espectacles. Tinc tanta necessitat de compartir amb tots vosaltres allò que estic aprenent a l’escola d’Amor… “No hem de voler dir massa coses”, em va dir, i vaig sentir tanta raó. No puc dir-ho tot, ni tan sols sé que és Tot i, alhora, estic aprenent tant. Cercaré qui m’ajudi a trobar la paraula precisa i apuntaré. Llavors cantaré, ho diré Tot entregant-me a la melodia, als acords, i em deixaré caure per la dolçor que m’omplirà el cor. No puc renunciar a dir-ho Tot, tot i que Tot no es deixa dir.

Amics! No ho puc dir Tot, tinc una vida per anar-ho fent, però us vull assenyalar un lloc d’on brolla una font d’inspiració total, L’escola d’Amor de Sant Benet de Montserrat.

Aquí us deixo la informació. Aquí te la deixo a tu perquè la vull compartir amb tu. Vols venir?

Cursos de Teresa Forcades

Cursos de Focusing de M. Mar Albajar

Tardes de reflexió, pregària i silenci de M. Mar Albajar

.