Reportatge documental centrat en el viatge a Veneçuela de la monja benedictina metgessa i teòloga Teresa Forcades, dels dies 17 al 22 d’agost del 2012, amb motiu del «Encuentro Internacional sobre la espiritualidad liberadora a la luz de la teología de la liberación» al que ha estat convidada pel president veneçolà Hugo Chávez.

En paraules de la mateixa Teresa:

M. Pilar Hernández, ministra de Joventud, també és ponent a les jornades; truca de part del president el dia 16 de juny per agrair les declaracions que havia fet el dia abans a la roda de premsa del llibre. Diu que el president és conscient del que significa posicionar-se a favor seu a España i que vol agrair-m’ho personalment, que em conviden a les jornades i que si hi vaig els agradaria que tingués una entrevista personal amb el president.


En la comunió de la música i la paraula mitjançant l’encontre de dues persones i dos modes d’expressió d’uns valors -les cançons de la cantant i intèrpret Lídia Pujol i el discurs compromès de Teresa Forcades-, mostrarem una realitat de plena actualitat, la profunda crisi ètica, política i social del nostre món capitalista, en la que la jove monja amb el seu activisme de lluita positiva, és un referent per la evolució i el canvi. Teresa Forcades anuncia amb la seva aposta radical d’amor i llibertat, la necessitat d’una nova comunitat solidaria que respecti i celebri la diversitat.

Lídia Pujol interpreta musicalment aquests valors en el seu darrer espectacle, La Cerimònia de la Llum, i representa en aquest documental el sentiment d’acció i esperança de totes les persones que, encoratjades per les paraules de Teresa, troben una esquerda de llum en aquesta dormició a la que el consum i la comoditat ha sumit a la societat.

Utilitzar el material de la gravació de les “Converses singulars..,” així com imatges de “La Cerimònia de la Llum” de Sant Llorenç de Morunys, per vehicular en el documental els enregistraments de les diverses experiències viscudes en aquest viatge: *les jornades, la trobada amb Chávez, entrevistes, conferencies, anècdotes…