Amics,

Us escric per recomanar-vos una experiència que per mi ha estat molt important.

 

Per si us pot interessar, l’octubre passat la Teresa Forcades em va proposar de participar a un curs que es va fer durant tot l’any un matí de cada mes, al Monestir de les monges de Sant Benet de Montserrat, i aquest any el torna a fer.

El títol del curs és Ser Persona, avui (La Trinitat).

 

Estic anant a una Escola d’Amor – li explico a la Mayte mentre jugava a imitar-la a les Converses Singulars del passat 21 de juny a la Sala Muntaner:

 

 

He fet el primer curs, i he rebut i experimentat infal·libles i veritables formules per aprendre a estimar lliurement, únics en relació. Classes i converses d’història, filosofia, teologia i psicologia amb una mestre d’aquelles que no s’obliden, perquè la Teresa fa que t’interessi el que sigui del que estigui parlant. I el seu principal interès, del que n’ha fet la seva tesi doctoral, és reflexionar sobre què és  Ser persona, avui, d’Amor i Llibertat i del compromís social per la justícia, és a dir, de Revelar-se i Rebel·lar-se. Un dia explicava que hi ha paraules que són «una en dues»: Originàriament tenen en si mateixes un doble vessant però al traduir-les ha estat necessari fer-ho amb dues paraules -com amor i llibertat o revelar-se i rebel·lar-se- aquestes, però, són de caràcter indissociable, i subratllant aquesta qualitat és quan la Teresa comença a volar. Fa uns mesos escoltava una conversa que tenia amb l’Angela Volpini i, parlant de la relació directament proporcional entre les paraules revelar-se i rebel·lar-se, la Teresa va comentar.  –Quan ets algú, quan has comprès alguna cosa de qui ets, llavors no pots acceptar segons què i et rebel·les. De la mateixa manera només pots rebel·lar-te «en contra de», quan tens el coratge de ser, quan tens un lloc des d’on rebel·lar-te.  L’Angela, assentint, va afegir –Quan no ens revelem és perquè encara no hem descobert la veritable importància que té cada un de nosaltres, que és la seva originalitat, la seva unicitat, la seva capacitat d’estimar i crear. 

Cal tenir cara per plantar cara. -Va dir la Teresa.

Olé!! I d’en peus, alçant el braç per “brindar la faena al público presente me canto el pasodoble” que em va ensenyar la iaia Rosalia: Sombrero, ay mi sombrero

 

I aprofitant que estic dreta i en actitud de proclama, vull anunciar-vos també que el proper dilluns dia 1 d’octubre a les 20 hores al Teatre Goya de Barcelona (entrada lliure) podreu gaudir d’una Conversa singular amb Teresa Forcades i Angela Volpini, titulada El coratge de Revelar-se / Rebel·lar-se.    

Moderada per Laia d’Ahumada, contarà amb la veu i la música de Lídia Pujol i el pianista Juan de la Rubia, i algunes col·laboracions, sobretot la vostra. Perquè es tracta de convidar-vos a un diàleg obert, potser una conspiració: Rebel·lem-nos indignats però revelem-nos primer. L’autentica identitat no es construeix contra l’altre sinó amb l’altre. –Va dir la Teresa (molt Queer…). I afegeix l’Angela:  –Et convidem a un diàleg revelador d’allò que pensem, d’allò que volem, d’allò que desitgem, d’allò que diem i fem. Un diàleg amb voluntat de participació amplia on cadascú pugui revelar-se a si mateix, i en comunitat, rebel·lar-nos per construir el món que ens atrevim a somniar.

 

Prepareu-vos doncs per tot plegat, comença el compte enrere d’un octubre ple de possibilitats: l’inici del curs a Montserrat, una Conversa singular entre dues mestres a la que estem convidats a participar, i més.

.

TRIPTIC ACTIVITATS SANT BENET 2012-13

 

 

.

Amigos,

Os escribo para recomendaros una experiencia que para mi ha sido muy importante.

Por si os puede interesar, el octubre pasado Teresa Forcades me propuso participar en un curso que se hizo durante todo el año  una mañana de cada mes en el Monasterio de las monjas de Sant Benet de Montserrat, y este año lo vuelve a hacer.

El título del curso es Ser Persona,hoy (La Trinidad).

Estoy yendo a una Escuela de Amor – le explico a Mayte mientras jugaba a imitarla en las Converses Singulars del pasado 21 de junio en la Sala Muntaner:

 

 

He hecho el primer curso, y he recibido y experimentado infalibles y verdaderas fórmulas para aprender a amar libremente, únicos en relación. Clases y conversaciones de historia, filosofía, teología y psicología con una maestra de aquellas que no se olvidan, porque Teresa hace que sea lo que sea de lo que esté hablando, te interese. Y el suyo principalmente, del que ha hecho su tesis doctoral, es reflexionar sobre qué es Ser persona, hoy, de Amor y Libertad y del compromiso social por la justicia, es decir, de revelarse y rebelarse. Un día explicaba que hay palabras que son “una en dos”: originariamente tienen en si mismas una doble vertiente pero al traducirlas fue necesario hacerlo con dos palabras –como amor y libertad o revelarse y rebelarse- pero éstas son de carácter indisociable, y subrayando esta cualidad es cuando Teresa empieza a volar. Hace unos meses escuchaba una conversación que tenía con Angela Volpini y, hablando de la relación directamente proporcional entre las palabras revelarse y rebelarse, Teresa comentóCuando eres alguien, cuando has comprendido alguna cosa de quien eres, entonces no puedes aceptar según qué y te rebelas. De la misma manera sólo puedes rebelarte “en contra de” cuando tienes el coraje de ser, cuando tienes un lugar desde donde rebelarte. Angela, asintiendo, añadióCuando no nos revelamos es porque aún no hemos descubierto la verdadera importancia que tiene cada uno de nosotros, que es su originalidad, su unicidad, su capacidad de querer y crear.

Hace falta tener cara para plantar cara. –Dijo Teresa.

Olé!! Y de pie, alzando el brazo para brindar la faena al público presente, me canto el pasodoble que me enseñó mi abuela Rosalia: Sombrero, ay mi sombrero

Y aprovechando que estoy de pie y en actitud de proclamar, quiero anunciaros también que el próximo lunes día 1 de octubre a las 20 horas en el Teatro Goya de Barcelona (entrada libre) podréis disfrutar de una Conversación singular con Teresa Forcades y Angela Volpini, titulada El coraje de Revelarse / Rebelarse.

Moderada por Laia de Ahumada, contará con la voz y la música de Lídia Pujol y el pianista Juan de la Rubia, y algunas colaboraciones, sobre todo la vuestra. Porque se trata de invitaros a un diálogo abierto, quizás una conspiración: Rebelémonos indignados pero revelémonos primero. La auténtica identidad no se construye contra el otro sino con el otro. –Dijo Teresa (muy Queer…). Y añade Angela: –Te invitamos a un diálogo revelador de aquello que pensamos, de aquello que queremos, que deseamos, de aquello que hacemos y decimos. Un diálogo con voluntad de participación amplia donde cada uno pueda revelarse a si mismo, y en comunidad, rebelarnos para construir el mundo que nos atrevamos a soñar.

Preparémonos entonces para todo esto, comienza la cuenta atrás de un octubre lleno de posibilidades: el inicio del curso en Montserrat, una Conversación singular entre dos maestras a la que estamos invitados a participar,  y más.

TRIPTIC ACTIVITATS SANT BENET 2012-13

 

 

.