Concert de clausura del cicle de conferències: els càtars. 800 anys després de la batalla de muret.

El cicle de conferencies amb que Òmnium Cultural Terrassa dóna a conèixer la nostre identitat, l’origen i l’enriquiment de la nostre cultura amb la diversitat d’aquesta terra d’acollida, és per mi la veritable cultura, la que cerca el criteri i la transcendència, ser únics en relació, la que assoleix una i una altre vegada el repte de ser un mateix en comunió malgrat allò que ens separa. Que en aquest context de patrimoni històric i poètic que cerca la veritat, la bellesa i la pau se m’hagi convidat a fer el concert de clausura dins de la joia arquitectònica de l’església de Santa Maria del segle XII, és tot un honor que dóna sentit a la direcció que inspiren les meves passes musicals, i és per això que sentir-me formant part d’aquest equip, em fa feliç.

Mosaic del segleV

Mosaic del segleV

Altar: Làpida funeraria del segle V

Altar: Làpida funeraria del segle V

 

Vull agrair molt especialment la fortuna d’haver treballat un cop més al costat de Isabel Caba, la seva força sempre en direcció cap a la llum fa que la il·lusió i la complicitat de l’equip es faci present en tot moment. També i, com per miracle, el conjunt monumental de Sant Pere de Terrassa i a mossèn Toni Deulofeu. Aquesta comunió de pedra viva, m’ha fet sentir i viure amb tanta generositat i tendresa que la casa de Déu és casa meva, casa nostre, que com el fill pròdig vull tornar sempre a donar i rebre l’abraçada apresa.

Pantocrator segle XII

Pantocrator segle XII

Aquest passat dijous vaig sentir-me envoltada de persones que fan que vulgui ser millor persona. I aquesta, amics, és la millor manera de fer país.

Gràcies. Hem convingut i convindrem molts noms a un sol amor. Tal com ho volia el mestre Espriu.

Santa Maria segle XII

Santa Maria segle XII

Aquestes són tres versions d’una preciosa cançó del Llibre Vermell de Montserrat del segle XIV, que perseveren en cada tornada amb la paraula ÒMNIUM. Amb tot l’amor per Òmnium cultural Terrassa. És amb aquesta cançó que tancarem el concert del proper dia 23 per obrir els cors.

POLORUM REGINA ÒMNIUM NOSTRA

POLORUM REGINA A LA CERIMÒNIA DE LA LLUM

.

POLORUM REGINA: PRESENTACIÓ TERESA FORCADES. 1 MIN.

.

POLORUM REGINA A LAIS D’AMOR, MÚSICA DE TROBADORS.

.

poster veu concertada 23 maig2 (Copiar)