LaCatalunyaQueNeix-Lidia

 

 

Vull un país en el que fer sigui Ser.

Quan era molt petita i em preguntaven: Què vols ser quan siguis gran?

Jo volia ser coet i després lluna, no! Ocell, sí, ocell, sí, volar… saludar tot passant damunt de les cases en direcció al mar…

Però una mica més tard la mateixa pregunta em posava nerviosa. Què vull ser? Vull ser, però què?

Somio, desitjo, imagino, que en el país que vull enlloc de formular aquesta pregunta als nens els farem aquesta altra:

I tu quan siguis gran, què faràs per a què aquest món sigui més just i solidari per tots?

Quan imagino aquesta escena de futur immediat, m’apareix un arc de Sant Martí que comunica el meu espai intern amb un horitzó on tots -únics i diferenciats- tenim un objectiu comú.  Que ho facis cantant, pescant, segant, dibuixant, científica, econòmica, legislativa o políticament, serà la manera personal de posar-te al servei dels altres i de tu mateixa indissociablement.

Llavors, faci el que faci em farà Ser, Sí!

Tot un veritable i profundíssim repte. L’únic.

Lídia Pujol

 

La Catalunya que neix és un llibre que vol visualitzar com volem que sigui aquest país que junts estem construint: el manteniment dels paisatges que ens donen personalitat, els nadons que, nascuts després de 300 anys de la pèrdua de les nostres llibertats en gaudiran, i les reflexions de persones destacades dins del món cultural, científic o social. Passat, present i futur units per viure un somni: la Catalunya que neix.

 

La Catalunya que neix – Editorial Alpina
Fotografies Francesc Muntada – Montse Espolet Lullaby
Disseny Mar Roig
Textos: Txe Arana, Germà Bel, Lloll Beltran, Salvador Cardús, Muriel Casals, Bonaventura Clotet, Mercè A. Fitó, Ramon Folch, Eva Piquer, Núria Picas, Lídia Pujol, Vicenç Villatoro.