Fa tres anys que l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat, organitza el concurs dels cartells del Dia de la Dona i en mostra una selecció a la sala d’exposicions.

Cartell guanyador de David Quesada, alumnes de Gràfica Impresa de l’Escola.

Cartell guanyador de David Quesada, alumnes de Gràfica Impresa de l’Escola.

Divendres 7 de març la regidora de Serveis Socials i Ciutadania Susana Pellicer, i la directora de l’escola, Cristina Subirats, van lliurar els diplomes als tres alumnes premiats: David Quesada, Hugo Reyes i Marta Roca,  i, seguidament, vam fer l’activitat d’intercanvi artístic amb la cantant i intèrpret Lídia Pujol.

Obres dels alumnes de l’escola sobre les cançons de Lídia Pujol

Obres dels alumnes de l’escola sobre les cançons de Lídia Pujol

Dins l’aula, una quarentena d’obres de petit format observaven la Lídia, des de la paret, resultat de la interpretació personal d’una cançó del seu disc Els amants de Lilith. Els alumnes hi han partcipat obertament seguint els seus camins expressius, cercant la tècnica, la forma, el fil que els unia amb la cançó.

Al seu torn, la Lídia, espigolant pensaments a través de textures i colors, va compartir amb tots els assistents la seva experiència creativa, quan canta, quan interpreta, un camí que pot il·luminar els aspectes més obscurs de la vida fent-nos partíceps, com per miracle, de realitats tan íntimes com les històries personals allà exposades.

Lídia Pujol amb els alumnes de l’escola

Lídia Pujol amb els alumnes de l’escola

Ens va parlar de la seva manera d’interpretar els temes del disc, on la dona n’és la protagonista, i es va centrar en les dues cançons que havíem escollit per fer el treball plàstic: L’Amèlia i Caterina de Lió, ambdúes tradicionals catalanes adaptades per ella mateixa i en Pau Figueras (guitarra).

Disc de la Lídia Pujol Els amants de Lilith

Disc de la Lídia Pujol Els amants de Lilith

La Lídia demanà als alumnes que traduïssin en paraules el que havien expressat plàsticament, i passà que les seves paraules s’assemblaven a les cançons, i els dibuixos a les textures, i els colors a les formes, i que tot és dins un camp infinit on collir tresors, allà on d’altres hi veuen materials de rebuig.

 
)