536578_10201616748131109_1263883018_n

Foto Isabel Camps

.

Conec a la Mayte Martín des de fa més de vint anys. Darrerament he cregut necessari compartir escenari amb persones que, com ella, tenen un discurs i una manera de viure que mostren el que són tan si convé com si no. Persones veritablement independents perquè cerquen omplir de sentit les seves vides a cada pas, amb accions que, de vegades, generen confrontació davant del que consideren injust o excloent. A la Conversa singular entre paraula i música que vàrem mantenir fa uns mesos a l’escenari de la Sala Muntaner, vaig voler mostrar la relació entre persones que poden pensar diferent però senten i canten juntes, a través d’una cançó que ha esdevingut universal de tan petita, de tan profundament pròpia, lliure i compromesa amb si mateixa i el seu poble. Se la vaig cantar amb el cor a la veu, a ella i al públic; i totes vàrem ser jo, i jo vaig ser totes, i no en sabria dir res més. Aquell dia la Mayte es va enamorar de la cançó i d’allò que vàrem compartir. I quan ens van convidar a cantar al Camp Nou per la Llibertat, conscients totes dues que no serem lliures fins que tots siguem lliures, per separat, sense saber de l’altre, vàrem proposar de cantar juntes País petit.

Finalment no va ser així, ella no va creure que fos el lloc més adequat per cantar la Llibertat que fa bategar el seu cor i jo ho vaig fer per recordar les llibertats que desemboquen en Llibertat. Les llibertats que la fan possible, les de decidir sobre les retallades, el deute, la sanitat, la cultura, l’habitatge, l’educació, l’alimentació…

Fa una setmana vam cantar plegades, país petit al Mediterraneo. Hi ha un petit país que pot ser immens quan sumem les diferències.

 

536578_10201616748131109_1263883018_n

Foto Isabel Camps

.

Conozco a Mayte Martín desde hace más de veinte años. Últimamente he creído necesario compartir escenario con personas que, como ella, tienen un discurso y una manera de vivir que muestran lo que son tanto si conviene como si no. Personas verdaderamente independientes porque buscan llenar de sentido sus vidas a cada paso, con acciones que, a veces, generan confrontación ante lo que consideran injusto o excluyente. A la Conversa Singular entre palabra y música que mantuvimos hace unos meses al escenario de la Sala Muntaner, quise mostrar la relación entre personas que pueden pensar diferente pero sienten y cantan juntas, a través de una canción que ha acontecido universal de tan pequeña, de tan profundamente propia, libre y comprometida consigo misma y su pueblo. Se la canté con el corazón en la voz, a ella y al público; y todas fuimos yo, y yo fui todas, y no sabría decir nada más. Aquel día Mayte se enamoró de la canción y de aquello que compartimos. Y cuando nos invitaron a cantar en el Camp Nou por la Libertad, conscientes las dos que no seremos libres hasta que todos seamos libres, por separado, sin saber de la otra, propusimos cantar juntas País petit.

Finalmente no fue así, ella no creyó que fuera el lugar más adecuado para cantar la Libertad que hace latir su corazón y yo lo hice por recordar las libertades que desembocan en Libertad. Las libertades que la hacen posible, las de decidir sobre los recortes, la deuda, la sanidad, la cultura, la vivienda, la educación, la alimentación…

Hace una semana cantamos juntas, país petit en el Mediterráneo. Hay un pequeño país que puede ser inmenso cuando suman las diferencias.