El dissabte 21 de novembre a les 21h, a “l’església del poble”, la basílica de Santa Maria del Pi, finalitza la segona part de la gira “Iter Luminis – Treballs i Plaers d’Amor” per donar pas a la gira «¡Florecerás Guatemala!«.

Amb Iter Luminis, celebrem i recordem la qualitat humana, la Llum que orienta les nostres passes, i convidem a aquelles persones i empreses que no dissocien el propi benefici del dels altres, a compartir i donar a conèixer els seus productes amb el públic en un tast de qualitat després de cada concert. Acompanyaran l’actuació El Cor de Vallferosa,  Miquel Àngel Cordero al contrabaix i veu, i Marta Reixach al gong simfònic.

El pròxim 25 de novembre, cinc components d’aquest equip vital i artístic -dos músics, un fotògraf i dos emprenedors socials-, farem una gira de concerts solidaris a Guatemala a benefici del sistema de Salut Pública, per compartir i cantar a la fraternitat, i per denunciar i donar a conèixer els abusos de poder de governs i transnacionals.


Presentació

Des de fa dos anys, Lídia Pujol comparteix objectius amb persones i empreses a través d’una proposta artística anomenada Iter Luminis (Camí de Llum). És una cerimònia musical i poètica, que desitja compartir amb el públic una mateixa orientació en el nucli de l’experiència de Teresa de Jesús, en diàleg amb la mística de Ramon Llull, dels quals celebrem els 500 i 700 a aniversari. El concert reuneix obres de diferents etapes històriques i estils i posa a l’abast del públic el procés d’humanització de l’ésser humà. Aquest Camí d’Amor no és només un plaer, és també un Treball, un acte de voluntat i un compromís amb el “bé públic”.

Iter Luminis s’inspira en el bé comú, el compromís amb el territori i el llegat patrimonial i ho comparteix particularment amb els organitzadors i el públic de cada indret on es representa. És una experiència de comunitat en la qual tothom aporta el que vol, el que pot, el que sap fer o les ganes d’aprendre i participar d’allò que desconeix a la pràctica. Hi ha centenars de petites esglésies, monestirs i ermites que mai han figurat dintre de les programacions culturals o artístiques de les estructures de país. Totes elles, però, tenen persones que se les estimen. Aquestes persones amb desig de compartir, són la veritable identitat d’aquest país i és amb elles amb qui fem camí. Les persones i empreses que acompanyen l’Iter Luminis volen compartir i donar a conèixer els seus productes amb el públic en un tast de qualitat després del concert. Són productes ecològics, locals, projectes amb gent que pateix discapacitat o risc d’exclusió social: oli biodinàmic, poma de muntanya, cervesa artesanal, melmelades, dolços, vi, herbes remeieres… La singularitat de cada concert, fruit de l’adaptació artística a cada lloc i la cooperació amb les persones que l’habiten, ens convida a seguir l’itinerari en les seves diverses representacions.

Després d’entendre experiencialment que la vida no és ni té cabuda en el sistema, marxem a Guatemala per donar pas a la gira «¡Florecerás Guatemala!«, una gira de concerts solidaris en benefici del sistema de Salut Pública amb la col·laboració de associacions socials guatemalenques (Jóvenes del Volcán Tacaná, #JusticiaYa, #bastaya, #fiscalizaya), del Ministerio de Cultura y Deportes de Guatemala i de dues empreses catalanes (Fundació Casa Dalmases i Cooperativa l’Olivera). Acompanyarà les actuacions Miquel Àngel Cordero al contrabaix i veu, i farà un seguiment de la gira el fotògraf Marc Javierre Kohan. Creiem que la situació de Guatemala és una advertència als europeus que es preocupen per la salut dels seus ciutadans, la resiliència de les seves comunitats, els destí dels seus serveis públics i la protecció dels seus recursos naturals. El català Ramon Llull al segle XIII ja lluitava pel mateix: “durant 45 anys he intentat moure l’Església i els prínceps cristians a actuar pel bé públic, ara som vell i pobre però continuo en el mateix propòsit i en el mateix propòsit continuaré fins a la mort.”

Dates ¡Florecerás Guatemala!

  • Ciudad de Guatemala – 26 de novembre
  • San Marcos – 27 de novembre
  • San Pablo – 28 de novembre
  • La Puy – 29 de novembre

ITER_LUMINIS_2015_Pi-2

Cartel gira Guatemala2