Farem la revolució i la tornarem a fer. Tretze maneres de cantar les quaranta

Descarrega el dossier aquí: PDF (Enllaç)

Presentació

 

Tretze maneres de cantar les quaranta o Farem la revolució i la tornarem a fer. Tria el títol que més t’agradi. La inspiració és la mateixa.

La intèrpret, cantant i actriu Lídia Pujol ens ofereix 13 maneres de cantar les quaranta, ben diverses però amb un mateix horitzó.

Conscient de la necessària confrontació activa contra la injustícia i la mentida Farem la revolució i la tornarem a fer cerca la Veritat a cada petita cruïlla.

 

Fa uns mesos, donant suport a la vaga de fam de Marcos Andres Armenteros i els seus companys pels acomiadaments i els abusos de Telefónica, li vaig escoltar citar la ben coneguda frase No sólo de pan vive el hombre. Després d’aquelles paraules, la radicalitat del seu testimoni contra la injustícia a traves d’una vaga de fam, va ser profundament reveladora.

La vaga de fam del Marcos es nodria de la solidaritat, la tendresa, la fidelitat dels companys que lliurement havien pres la decisió de fer-la amb ell. I aquella trobada aplegava la més amplia diversitat amb els drets socials de les persones per denominador comú.

Ni aquesta dictadura financera és democràcia, ni la jerarquia eclesiàstica representa el missatge de l’Evangeli que el Marcos citava.

Si l’home viu de pa i d’amor, i l’Amor mou muntanyes, realment, si volem, tot és possible.

Tretze maneres de cantar les quaranta o Farem la revolució i la tornarem a fer.

Aquest és un concert revolucionari, amb cançons reivindicatives i un personatge que fa moltes preguntes. Aquest personatge va a l’escola dels Somiatruites, on aprèn que les possibilitats de si mateix i dels altres són infinites. Per això decideix  Fer la revolució i tornar-la a fer com una actitud de vida i de confrontació activa vers la injustícia. Esta convençuda que tots aquells que han anat a les escoles de negocis i ara dirigeixen les grans companyies que controlen l’energia, la sanitat, l’educació, els aliments, l’aigua, l’habitatge, les armes, els medicaments, TOT, s’han de reciclar i han d’anar a una escola d’amor. I la resta, els que no controlem res amb la constitució per la transició de la dictadura militar a l’actual dictadura financera, també. No sigui que tinguem la independència, i segueixin manant els calers.

En aquesta escola també ensenyen a cantar les quaranta. Avui us presentem tretze maneres de fer-ho, de dir la veritat, tan si convé com si no convé.

Au, coratge i a volar! Que són quatre dies i dos ja han passat.

Fitxa artística

Lídia Pujol, veu.

Pau Figueres, guitarra.

 

Oriol Marimon, so i llum.

 

Repertori

El somiatruites. Albert Pla

País petit. Lluís Llach

La mala reputació. George Brassens (Bel Olid)

Hi ha gent. Joni Mitchel (Joan Verges)

Salve Regina. La polla records

 

Imatges

 

Vídeos