Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Escola de Pensament – Escenaris de la paraula captiva

9 noviembre 2021 @ 18:30 - 20:00

2€ – 4€

Convidats Daniel Gamper i Lídia Pujol. Presenta i dinamitza Albert Lladó

 

PREU

2 € – 4 € / Abonats gratuït

Entrades

Com, des del teatre i la filosofia, podem travessar la crisi del llenguatge? Quan i de quina manera les paraules esdevenen, al mateix temps, presó i alliberament? Quin són els espais per a una paraula indomesticable?

Daniel Gamper (Barcelona, 1969) és professor de Filosofia Moral i Política de la Universitat Autònoma de Barcelona i col·labora habitualment en mitjans de comunicació com el diari Ara o La Vanguardia. La seva recerca s’ha centrat en els àmbits de la democràcia, la política i la religió. Ha publicat nombrosos articles acadèmics al voltant del paper de les religions en les societats democràtiques. Una part d’aquestes reflexions es troben recollides a Laicidad europea. Apuntes de una filosofía política postsecular (Bellaterra, 2016). També ha reflexionat sobre conceptes com la tolerància o els límits del liberalisme, i ha traduït autors de referència com Friedrich Nietzsche, Max Scheler o Jürgen Habermas. En col·laboració amb el CCCB, ha entrevistat pensadors com Zygmunt Bauman, John Gray o Michael Walzer per a la col·lecció Dixit (editorial Katz i CCCB). El seu darrer llibre, Las mejores palabras. De la libre expresión, va guanyar el premi Anagrama d’assaig 2019.

Lídia Pujol és cantant i intèrpret. La seva versatilitat queda palesa en els espectacles en viu i en els seus enregistraments, on construeix una identitat pròpia, de marcat caràcter català, a partir de la música tradicional ídix, celta, medieval, sefardita, flamenca… La teatralitat, la interpretació i el compromís amb el missatge són elements indissociables de la seva proposta musical. Irromp en l’escena musical catalana amb la formació Lídia Pujol i Sílvia Comes, amb la qual enregistra dos discs en què musica poetes com Walt Whitman, Luis Cernuda, Allen Ginsberg, Federico García Lorca o Jacques Prevert, entre d’altres. Després de la dissolució del duo, presenta el seu primer disc en solitari, Iaie (2003), que aprofundeix en la recerca de l’emoció portant la veu més enllà del límit de la paraula. Les seves col·laboracions amb artistes com Mayte Martín, Dulce Pontes, Idir, Jackson Browne, Kepa Junkera, Brian Dunning (Nightnoise) i Miguel Poveda entre altres l’han acostada a tots els vessants de la World Music.

Detalles

Fecha:
9 noviembre 2021
Hora:
18:30 - 20:00
Precio:
2€ – 4€
Web:
https://www.teatrelliure.com/ca/escola-de-pensament-sessio-2

Local

Teatre Lliure Gràcia
Carrer del Montseny, 47
Barcelona, Barcelona 08012 España
+ Google Map
Teléfono:
932 38 76 25
Ver la web Local