Foto: Isabel Camps

Quan parlo amb algú del que veritablement m’interessa d’aquesta vida, m’agrada posar exemples. Sí, tinc claríssimes vivències del que, d’aquella manera inconstantment humana, és per mi la plenitud. Vivències cent per cent fiables que m’omplen de sentit la vida.

La meva contundència a l’hora de parlar-ne us pot fer pensar que, quan desvetlli del que es tracta, direu el clàssic «no n’hi ha per tant», però no us ho penseu… Sí, sóc pesada, però encara tinc marge.

Amics que arribats fins aquí encara llegiu, vegeu-me encomanar-me a sant Tomàs d’Aquino quan diu que, per parlar d’Amor, tot i que mai indiferents, les paraules són sempre insuficients. Del que us estic parlant fa vint anys que en parlo, i això és el que més m’agrada, que no s’esgota mai, que jo i les meves paraules neden tots els estils en aquest oceà infinitament humà, que concert rere concert va reafirmant que Déu existeix. I sí, religiosa, profundament religioses, ella i jo: « Mis cosas eres Tú», em va dir fa tres dies. I jo que, escoltant-la, ja nedava en dolça braça, vaig llançar el braç enrere i tot d’una, amb gran estil, em vaig sentir feliç nedant d’esquena. Us imagineu que tothom digués, pensés, sentís i fes:  Mis cosas eres tú? Espectacular: jo sóc tu, sóc tothom, en tot, però només si sóc la que sóc, únicament jo, en relació… És evident que parlar d’això és inesgotable, però us puc garantir un espai i un temps concrets on tindreu una vivència claríssimament d’Amor i on sentireu plenament  Mis cosas eres tú. I en acabat via fora, viam qui és el feliç que, més enllà de reconèixer en l’art de Mayte Martín un bon tast i referent de  Ser qui s’És en relació, recupera la vivència de la memòria per il·luminar cada instant que la buida tristor de viure separat dels altres ens fa perdre el ser i el sentit de tot plegat.

Tu mateixa, Mayte, hauràs de recordar en algun moment que  Nuestras cosas eres Tú; una mostra n’és la participació de totes les persones que amb el seu suport, també econòmic, han fet possible el disc d’una dona que  És qui És i que presentarà el proper dimarts dia 20 de novembre a la Sala Luz de Gas de Barcelona a les 21 hores.

.

http://www.eldiario.es/autores/lidia_pujol/

.