Davant la crisi de valors i la necessitat de veus compromeses per denunciar l’abús, apareix la monja Teresa Forcades de La Comunitat de Sant Benet de Montserrat i posa damunt la taula l’espiritualitat, el compromís, l’amor i la llibertat.

La seva denuncia dels crims de les grans farmacèutiques, la vacuna de la grip A, la medicalització com la nova i encoberta arma de domini de masses, el capitalisme voraç, la defensa de la igualtat de drets i la denuncia de la jerarquia també en el propi si de l’Església, la converteixen en tota una heroïna del segle XXI.

Amb un missatge contundent, impecable i honest, Teresa Forcades es mostra propera i transparent, generant confiança en aquests moments de desconfiança absoluta en el sistema i els mitjans de comunicació.

Amb la senzillesa i l’acceptació de les pròpies limitacions, ens convida particularment a ser qui som en continua evolució, a assumir el risc de ser únics, i a descobrir com en la relació d’amor amb l’altre trobem el veritable benestar, la veritable raó que ens mou i dóna sentit a la vida. Ens convida amb tota senzillesa i candor a observar l’evidencia que no són els diners i la cobdícia institucionalitzada en les mateixes escoles de negocis, el que encén el nostre desig més pur i profund. Definitivament no és la fita d’una carrera ascendent basada en la exclusió i la extorsió de l’altre. Qui ens ho ha fet creure? – ens interpel·la.

La tendresa, les seves reflexions i la seva mà estesa, allibera, renova les forces, la mirada i l’alegria, d’aquell qui l’escolta.

Així com Chávez és un referent polític per la nostre protagonista, a qui ella vol donar a conèixer, Teresa Forcades és un referent social, polític, espiritual, científic, nutricional, mèdic, ètic, crític, i actiu per la nostre població que, davant l’abús normalitzat, busca una sortida. Teresa Forcades desperta, majoritària i sorprenentment, l’interès de la gent jove, els estudiants, el moviment del 15 M i les revoltes actuals, que busquen més que cap altre sector de la població referents pel canvi.

La necessitat de referents en aquests moments és capital. La proximitat que comporta la seva joventut, la comunicació de tu a tu del seu missatge i la inclusió de tota la diversitat en el més ampli sentit de la paraula dins el seu discurs, l’han convertit en un dels referents més importants dels darrers temps.

Teresa Forcades és conscient que la comunicació té diverses vies d’expressió. Tot i que   la paraula és el seu vehicle habitual, el seu discurs està impregnat d’espiritualitat i sensibilitat artística. La seva opció de vida en comunitat, que inclou una intensa activitat com a cantora, és tot un compromís amb la recerca constant de l’amor, i valora la pulsió amorosa de l’enamorament com el motor de les més agosarades gestes.

Com a vicepresidenta de la Societat Europea de Dones per la Recerca Teològica, Teresa Forcades inclou en les jornades de treball,  la música i les expressions artístiques diverses.

Des de l’espiritualitat, el coneixement, el talent expressiu i l’obertura a d’altres canals de comunicació universals com la música, vol fer-nos sentir enamorats i, des d’aquesta força, instar-nos a actuar per la dignitat i el reconeixement de la dignitat de l’altre.