Us escric per donar-vos a conèixer un activitat molt especial que portarem a terme el diumenge 2 de juny a Barcelona i on volem unir art i cultura amb compromís polític i canvi social.

Es tracta de les converses singulars que la cantant Lídia Pujol ha organitzat amb la Marta Sibina i l’Albano Dante de la revista CafèambLlet i amb en Josep Maria Antentas i servidora.

Unes converses on volem sumar la meravellosa veu de la Lídia, que interpretarà varis temes del seu repertori, amb un diàleg amb els periodistes de la revista CafèambLlet, que han destapat un dels majors robatoris en la sanitat pública catalana, i en Josep M. Antentas, activista social de llarga trajectòria, i jo mateixa.

A sota, tota la informació per si teniu ganes d’acompanyar-nos en aquesta bonica activitat.
Abraçades.

Esther Vivas

poster converses juny(color) (Copiar)_cc

 

Programa Converses Singulars 2 de juny de 2013

.

Converses Singulars amb Lídia Pujol

Convidats: Albano Dante i Marta Sibina de CafèambLlet, i Esther Vivas i Josep Maria Antentas
Lídia Pujol (veu) i Pau Figueres (guitarra)

diumenge 2 de juny a les 19h
Monestir de Sant Pau del Camp (c/ Sant Pau 101, Barcelona – Metro L2 i L3 Paral·lel)

En aquests moments de desconfiança absoluta en el sistema i els mitjans de comunicació, davant la crisi de valors i la necessitat de veus compromeses per denunciar l’abús, vaig sentir la follia del enamorat vers les persones que generen confiança dient la veritat, tant si és convenient com si no, convertint-se, al meu entendre, en referents d’Amor i Llibertat.

Així va néixer la idea de les Converses Singulars. Singulars perquè són un encontre entre paraula i música. A través d’unes preguntes relacionades amb el seu compromís personal i social, unes cançons especialment seleccionades en relació amb els temes i la personalitat dels convidats, i alguna sorpresa, us convidem a una aventura que no ha estat assajada. El que viurem, sigui el que sigui, també dependrà de vosaltres.

El passat setembre a Reus, Teresa Forcades amb el David Vidal de la CUP i la Marta i l’Albano de Cafèambllet, van fer una xerrada on van denunciar tota una trama de corrupció a la sanitat catalana. A l’octubre, a la Plaça de Sants de Barcelona, es van trobar novament, aquesta vegada també amb l’Esther Vivas i el Josep Maria Antentas, desbordant totes les previsions d’aforament, pel que es va haver de fer la xerrada a la plaça. Mil cinc centes persones àvides de Justícia, esperaven a l’Albano i la Marta de Cafèambllet, l’Esther i el Josep Maria de Revolta Global i la Teresa Forcades, per compartir aquella set de justícia. Llavors va començar a ploure i també m’assedegava fascinada amb aquella confluència de gent, tan única i diferent, reunida sota la pluja més de tres hores per parlar d’Amor.

El proper 2 de juny, tret de la Teresa que estarà a Tarragona presentant el Procés Constituent del que tots en formem part, ens reunirem de nou i conscients que ja estem units en la diferencia. Sociòleg, infermera, periodista, filòleg, cantant, músic…. cadascú des del seu àmbit professional i personal, compartim un mateix horitzó: la justícia.

Així mateix, un cop més, patrimoni material, immaterial i compromís, en comunió en aquestes Converses Singulars al Monestir de Sant Pau del Camp del segle X, on poètica i musicalment conversarem de la realitat i la responsabilitat personal i col·lectiva amb el present com a llavor del futur. Singulars perquè allà on no arribin les paraules, hi arribarà la música.   

.