El proper 1 de maig al petit local de Barcelona «Mediterraneo», programat per la Mayte Martín, faré un «petit concert» amb el Pau Figueres. Qui sap si la Mayte se lanzará al escenario cual espontanea o yo se lo suplicaré, per poder-nos abraçar musicalment en algun moment… Mireu com em mira a la foto… m’encanta.

476400_281965825272609_1576974528_o

PAÍS PETIT?

Em pregunto quines són les veritables unitats de mesura per afirmar que un país és gran o petit.

Quan penso en el meu país, el més petit, em miro les mans, el cos, i sento la necessitat irrefrenable i imperiosa de compartir quelcom íntim, únic, incomparable que es redescobreix a cada instant en la mesura que es relaciona amb l’entorn més proper, únic i canviant també. Impossible de retenir.

Llavors, sempre en moviment, sabent que no sé, canto. I de vegades, misteriosament, la cançó m’omple la veu de l’amor i la memòria que jeu al cor de les cançons que han estat cantades per la més nombrosa de les masses, la dels morts, els del meu País i els de molts altres. Llavors canto, i l’amor i la memòria es tornen desig d’horitzó, de les possibilitats possibles d’un instant etern.

Canto i  sempre em sabré malalta d’Amor, quan el meu País més petit i el meu País petit es miren als ulls.

.

Aquesta nit allò que ens agermana ens mostrarà les diferencies a través de cançons populars d’arreu: napolitanes, yiddish, catalanes, en llatí, sefardita, castellà… Ens parlaran de la mare, la pèrdua, els somnis, la solitud, la tendresa…

Aquesta nit les comparacions no seran odiosas, seran Oh! Diosas.

.

Referents:

Hi ha dues maneres de viure l’Art: Una és una necessitat irrefrenable i imperiosa de compartir una cosa intima. I l’altre, una necessitat de fer quelcom per rebre quelcom a canvi.

Mayte Martín

Què preferim? Una vida llarga i buida o potser curta i plena de sentit?

Teresa Forcades

La nostre fe doncs és la possibilitat possible a cada moment, l’horitzó per a cada instant de la nostre vida i depèn de nosaltres, és al nostre abast.

Mª del Mar Albajar