Libertad y reparacion

 «No ha d’haver impaciència, ni barbàrie, ni insolència, ni pressions indegudes. Si volem cultivar un veritable esperit de la democràcia, no podem donar-nos el luxe de ser intolerants. La intolerància revela la manca de fe en la causa»

Gandhi
 

.

Hi ha vegades que, agraïda, m’adono amb profund reconeixement de les meves limitacions per donar espai a l’altre en la seva diferencia, i d’altres en que m’adono, amb gratitud més profunda encara, de quan afortunada sóc de tenir la veu cantada per expressar-me, mentre amb la paraula vaig fent digestions d’incomprensió.

Després d’haver vist l’entrevista televisiva, vull fer unes respiracions de fondària similar per amplificar-me interiorment enlloc de fer el que li donaria un intens plaer al meu temperament. Si em permeteu, vull reconèixer que sóc vulnerable i em costa no fer el que em surt per fer el que vull, perquè escoltant a segons qui, m’agafen ganes de ser la Reina de cors de l’Alícia d’en Lewis i cridar allò de ¡Que le corten la cabeza!

Però, de sobte, enlloc d’enarborar l’espasa i separar caps de cossos, escolto parlar a la Esther Vivas dient tot allò que voldria i desitjo assolir (tot i la feinada que em suposa a cada instant); i em dóna un, ja no intens sinó immens, plaer perquè és compartit, conscient i respectuós de l’altre. Sí, se’m cau l’espasa, mentre m’acosto admirada per sumar-me a persones que tenen un missatge que em desarma perquè reconeixen la diferencia i la respecten. Saben que fer ressonar als altres en un mateix no és cosa fàcil, però que és radicalment necessari. Pertany a la nostre essència i no hi ha cap altre camí si volem donar sentit a les nostres vides. Un missatge i una actitud pacient, amorosa i didàctica que em desarma i, alhora, em dóna la més poderosa de totes les armes. Un arma per la vetlla d’aquest canvi, fins i tot, contra la pròpia espasa. Un canvi que s’està gestant i que homes i dones pariran, aviat.

Gràcies Esther Vivas.

Us recomano que veieu aquesta entrevista i us aviso que les properes Converses Singulars, seran amb ella i el Josep Maria Antentas de Revolta Global i la Marta Sibina i l’Albano Dante de «Cafèambllet».

.