Coincidint amb els actes que se celebren a Arbúcies el cap de setmana del 17 al 19 de gener en commemoració del 300 aniversari del combat d’Arbúcies, el projecte educatiu de L’Albada celebra unes Jornades d’apropament de la Cooperativa Integral Catalana (CIC).

El programa és ben farcit d’actes diversos, per a grans i menuts, i compatrà amb la col·laboració especial de l’artista i cantautora Lídia Pujol.

Una Cooperativa Integral és una eina per construir contrapoder des de la base, partint de l’autogestió, l’autoorganització i la democràcia directa, i que ens permet transitar de l’estat actual de dependència de les estructures del sistema, cap a un escenari de llibertat amb plena consciència, lliure d’autoritat, i on tothom pugui desenvolupar-se en igualtat de condicions i d’oportunitats.

És una proposta constructiva de desobediència i d’autogestió generalitzada per reconstruir la societat des de baix (en tots els àmbits i de manera integral) i recuperar les relacions humanes afectives, de proximitat i basades en la confiança.

Més informació: Què és la CIC?

 

PROGRAMA:

Divendres 17 de gener
El primer dia us proposem un documental que ens enmarcarà un escenari real que s’està donant a Catalunya i a altres indrets. Veniu i entrareu molt més motivats a les presentacions que hi hauran dissabte i diumenge. 
Passi del documental La Voz del Viento [Semillas de Transición]

LLOC: Llar de Jubilats

HORA: a concretar (serà al vespre)

Jean Luc Danneyrolles , pagès de la Provença Francesa i Carlos Pons , documentalista Espanyol, organitzen un viatge cap a Granada a la trobada dels moviments socials alternatius , entre agroecologia i canvi de paradigma . S’enrolen un càmera i parteixen durant els grans freds de Febrer 2012 havent portant amb si com a moneda de canvi una gran col lecció de Llavors .El testimoni viu d’un moviment que creix ….. Un altre món es fa possible aquí i ara.Dades sobre el viatge : 21 dies de viatge,35 Projectes visitats, Més de 200 persones trobades, 9 parcs naturals
Projectes i persones que apareixen al documental :Mas Franch, Ecollavors, Esporus, Llavors Mare Terra, Ecocolonia

Calafou, Dídac S.Costa, 15M, Miquel Vallmitjana, Enric Duran,Cooperativa Integral Catalana, Esther Vivas, Dret de Rebel · lió, AureaSocial, Gustavo Duch, Revista Sobirania Alimentària, Yaiza, Can Masdeu, Guillem Tendero, La Garbiana, Roy Littlesun, Universitat del cor únic, Josep Pàmies, Dolça Revolució, Ecoxarxa Lleida, Permacultura Montsant, Mariano Bueno, Ecollaures, Llavors d’ aci, Xarxa sostenible i creativa, Ojo de Agua, La Cúpula, Felah Mengus, Temazcali efímero, la Tribu, BioAlacant, Vicent Bordera, Patricia Dopazo, Plataforma per la sobirania alimentària País Valencià, Perifèries, Mercatrèmol, Projecte Rúcula, Jardins d’Aquario, Xarxa de Permacultura del Sud-est, els albercoquers, Rincon del Segura, Nous recol · lectors, Sunseed, Agrodilar, Hortigas, Ecovalle, 15M Granada, El menjar a les nostres mans.

 

 

Dissabte 18 de gener
CIC: Autogestió i Treball en Xarxa
LLOC: Hotel d’Entitats d’Arbúcies
HORARI matí: 10:00 a 14:00

 A confirmar: intervenció per skype d’Enric Duran, el principal impulsor de la creació de la CIC, per a fer una inroducció de les àrees i línees de treball generals de la Cooperativa.

Persones ben actives a la Coop. Integral catalana ens informaran sobre Moneda Social, Socis Cooperatius Autònoms, Desobediència econòmica, Cooperativa d’Autofinançament en Xarxa, Centres d’abastiment…
Amb la participació del rebost del Centre d’abastiment de la CIC a Arbúcies: ARBUTIAE.

DINAR de dissabte 18: Cal inscripció prèvia a albadaarbucies@gmail.com per reservar menú/s vegetarià, ecològic i/o de proximitat. Cuinat per famílies de L’Albada. Els ingredients seran principalment abastits per Arbutiae, com a Rebost de la CAC (Centre d’Abastiment de la C.I.C).
Menú d’adult/a: 10€*
* El menú inclou primer, segon, fruita, aigua o suc i pa.
Tanmateix, hi haurà servei d’infusió durant tot el dia.

HORARI tarda: 16:00 a 19:00

Espai «Fem Xarxa»: Assessoria jurídica i econòmica de membres de la CIC. Aquí podreu fer xarxa amb altres persones o informar-vos de com autogestionar-vos per a fer batre les ales en el vostre projecte!

 

Diumenge 19 de gener

Presentació de l’Area d’Educació de la CIC
LLOC: Hotel d’Entitats
Horari: 10:00 a 14:00 

 
10:30 Presentació de la Oficina d’Educació de la Cooperativa Integral Catalana

11:30 Xerrada Xell (Xarxa d’educació Lliure) i de L’Albada
13:00 Intercanvi d’idees i debat sobre educació viva.

 

Els actes de diumenge estaran acompanyats per LÍDIA PUJOL (cantant) «una de les veus més singulars de l’escena catalana»

.

INSCRIU-TE A LES JORNADES!
Les Jornades son d’accés gratuït i volem que sigui molt participatiu. Tanmateix, us demanem que us inscriviu a través del nostre mail, per a tenir en compte el nombre aproximat d’assistents.
La inscripció reb especial importància per a les persones que us quedeu a dinar el dissabte i per a les que necessiteu espai per a dormir.

CONDICIONS D’INSCRIPCIÓ: 
Mail inscripcions: albadaarbucies@gmail.com
Assumpte mail: Jornades CIC + [nombre de persones]
Copieu i relleneu les següents preguntes:
1- Nom i telefon de contacte de la persona referent que reserva,
2- Número de places a les jornades,
3- Número de places pel dinar de dissabte,
4- Número de places per quedar-se a dormir + quins dies.
5- Des d’on veniu?
6- Teniu resolt el transport? Si veniu amb cotxe: us queden places lliures? Si no: la setmana abans cogestionarem amb les/els assistents per a mirar d’atendre totes les necessitats logístiques.

Més informació

CARTELL GRAN PER FULLETONS