Viatge amb Teresa Forcades a Veneçuela

Vull explicar-vos una altra aventura que s’acosta:

Com bé sabeu, Teresa Forcades és per mi, com per moltíssimes persones, un referent de compromís, coratge, amor i llibertat. El seu darrer llibre Converses amb Teresa Forcades, ja demana la seva cinquena edició i és el llibre més venut de fa quatre setmanes a les nostres llibreries. En aquest llibre Teresa, va parlar per primer cop de la seva experiència a Veneçuela i del seu parer vers la política de canvi de Hugo Chávez. Aquestes declaracions han generat molta controvèrsia fins i tot entre les persones que combreguen amb el seu parer en molts i diversos àmbits. Arran d’aquests fets, Teresa va rebre una trucada, que vaig poder presenciar ja que em trobava realitzant un curs amb ella al Monestir, d’una ministra de Chávez, en la que agraïa el coratge de la monja amb les seves declaracions, donat que mostrar-se favorable a la política de canvi del president veneçolà sempre porta rebuig i crítica.

Amics, la Teresa se’n va a unes jornades sobre espiritualitat i política a Veneçuela, i ha estat convidada a un encontre personal amb el president Chávez. És per això que un equip de tres persones, una càmera Eva Alimón, una productora Laura Rubio i jo mateixa, anem a fer un seguiment per donar testimoni directe i sense cap filtre d’aquesta experiència. És possible una altre manera de fer les coses que aquest aberrant neocapitalisme que ens ha dut a deixar de ser persones?

Hem inaugurat aquest blog en el que penjarem petits vídeos, comentaris i fotografies de l’aventura. Tenim previst, si el material i els resultats ho incentiven, fer un documental amb guió de la periodista Elisenda Roca, el suport del realitzador Paulí Subirà i tot produït per Josep Pintó i Patrícia Miralles del Monegal de Sant Llorenç de Morunys, el poble de la Vall de Lord, a les muntanyes de Port del Compte que va donar a néixer la Cerimònia de la Llum. El mateix Josep va ser qui fa dos anys i mig em va enviar un correu amb un link i tres paraules Mira’t aquesta dona. Era Teresa Forcades. Us convido també a vosaltres a “mirar-la plegats” per fer-nos càrrec tots i cada un de nosaltres de la gran responsabilitat que tenim en aquest moments de canvi per fer d’aquest món quelcom millor.

Si voleu fer els vostres comentaris, suggeriments , preguntes, els afegirem a la nostre fulla de ruta i segur que inspiraran aquesta aventura, que té com a fita buscar nous camins que humanitzin la humanitat. Marxem el dia 15 i tornem el 22. Desitgeu-nos bon viatge. Seguim!

Be Sociable, Share!

13 thoughts on “Viatge amb Teresa Forcades a Veneçuela

 1. kandi

  Us desitjo de tot cor un molt bon viatge i per favor porteu aquesta esperitualidad i energia que tant necessitem tots, per poder ser cada dia una mica millors persones, ja estic ansiosa de la vostra tornada perquè ens pogueu explicar la vostra experiència. una forta abraçada.

 2. joan solà

  ´Trobo que la Teresa Forcades és una de les persones més interessants que hi ha avui dia en el nostre país. Tant debó els nostres dirigents tinguéssin la meitat dels seus valors!!!

  Un apòstata.

 3. Miquel Marbà

  Bon viatje a tot l’equip. Tantdebò pogueu portar algún present en forma d’esperança de l’après enllà. Sempre tindríem que rumandre oberts a cultures llunyanes i extreuren i compartir l’ensenyament que poden aportar.
  Per això i ja que parlar de temes d’en Chávez pot suposar controversia, us convido a aplicar aillò que sempre ha proposat la Teresa, escoltar persones competents, reflexionar obertament i fer la nostra tría amb llibertat.
  Bon viatje!! (torneu per això, eh!)

 4. víctor valls i aubert

  Hola Lídia,
  m’agradarà molt poder veuren’s una estona -quan torneu- i que m’expliquis coses de venezuela, del Chaves i demés. Malgrat la distorció informàtica dels mitjan oficials, crec amb l’exemple d’aquest país. I per descomptat amb la Teresa Forcades: és un model a seguir.
  Una abraçada molt forta a tots els que feu el viatge i la més profunda admiració.

  Víctor

 5. Elisenda

  Soc una gran admiradora de la Teresa Forcades i la seva valentia a l’hora d’afrontar els temes “incomodes” i que preocupen a tants. També soc gran admiradora teva, Lidia, crec que cantes amb un gran sentiment que ens arriba especialment a tots els que busquem un altre realitat mes auntèntica. Tot i que no he pogut assistir encara mai a la Cerimònia de la Llum, em deleixo per fer-ho i algun dia ho aconseguiré.
  Com dius a la teva entrada soc una de les que no entenc la defensa de la Teresa de Chaves . personatge que no acabo de veure com a democràtic per les seves manipulacions en les eleccions , però potser ens podreu donar una visió diferent d’aquest, folcloric?, president estimat i temut, alhora, per a molts. La meva filla va estar fa 3 anys a Venezuela, en un viatge per tot Sudamerica, i és l’únic lloc on es va sentir incomoda i fins i tot amb por, pel menyspreu que la gent li va demostrar per ser “gringa” o espanyola. Aquest “odi” que Chavez a fomentat en la gent del seu pais, com l’explicaria Teresa Forcades?. Us seguiré amb gran interés i us esmentaré en el meu blog, com ja he fet alguna vegada. Una abraçada a les dugues!
  (elisendaortega.blogspot.com)

 6. agnès

  Quina casualitat…no, no existeixen les casualitats. Així que avui, per a mi, ha estat el dia de començar a llegir el llibre més venut de la Teresa, i ha arribat, ja a les primeres pàgines, al fons del meu cor i s’ha desfet un enfado amagadot que feia uns dies portava. Primer gràcies per aquesta Energia Universal que fa que les casualitats no siguin i que sigui la Vida qui dirigeix en les nostres necessitats. Després, dir-vos a tots els lectors que tot moviment comença en el nostre interior… sempe hi podem trobar la resposta perquè el compromís i la responsabilitat social sigui la més encertada. No tot s’hi val.
  Des d’aquí vull fer costat a tot l’equip, persones plenes de coratge i de consciència.ENDAVANT!

 7. MARIA INES AMOROSO

  Hola, gracias por este artículo sobre TF. La CONOZco, ME INSPIRA! he sido su alumna de EFT. Y tmbién soy admiradora del proyecto de las orquestas de Venezuela, las conocí por alguien de XAmfrá (proyecto de acercamiento a la música en el rAval, dirigido por Dolors Bonal, te lo recomiendo si no lo conoces)
  Por favor díme como podría conseguir el libro?, vivo por ahora en Ecuador.
  Podría tal vez pagar por el libro digital pra iprimirmelo yo?
  gracias por decirme algo
  MIA

 8. Jordi Muntaner

  Tot el meu suport a la iniciativa. Teresa Forcades es el gran nou referent. M’identifico amb tots els valors que representa. Endavant !

 9. Carme Vilaró Rovira

  La Judit, el novembre de 2010, va anar a Caracas a tocar amb l’orquestra Simón Bolivar. Va se una experiència apassionant, deia: “És emocionant compartir aquesta realitat, aquesta vivència, aquest ‘sistema’ de Venezuela on els nens i nenes, nois i noies, reneixen quan se’ls posa un instrument musical a les mans. La música esdevé més que mai plena de sentit.”
  Us desitjo un molt bon viatge.
  Gràcies Teresa per tot.
  Fins aviat!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: